Pianowinkel – Stemmen – Onderhoud – Piano verhuur

Onderhoud

van uw piano of vleugel

Piano's en vleugels hebben net als huizen en auto's onderhoud nodig. Het meest gangbare onderhoud is natuurlijk: stemmen. Naast het stemmen heeft een piano of vleugel ook ander onderhoud nodig:
  • De afregeling van het mechaniek gaat na verloop van tijd verloren.
  • Slijtage maakt de toon van de piano hard schel en onregelmatig.
  • Bovendien vervuilt de piano in de loop der jaren. Dit trekt muizen, mot en houtworm aan.
Daarom is het heel verstandig om de piano, door de bank genomen, elke vijf jaar onderhoud te geven. Dit geeft de piano zijn oorspronkelijke toon en speelaard te weer terug of, wat meestal de ervaring is, verbetert de kwaliteit van toon en speelaard meer dan ooit. Bovendien is het van belang om opgehoopt stof en vuil te verwijderen. Vooral ook om motvraat en houtworm te voorkomen, tijdig te signaleren, en desnoods te bestrijden. Met name mot kan ongemerkt een grote ravage aanrichten in een piano. Wij bieden een standaard onderhoud aan, dat voor de meeste piano's en vleugels heel goed voldoet . Dit houd in:
  • Van binnen schoonmaken van piano.
  • Controleren op mot en houtworm, preventieve milieuvriendelijke anti-mot behandeling en desnoods bestrijding van aanwezige mot en houtworm.
  • Kleine voorkomende gebreken verhelpen.
  • Hamerkoppen schuren, richten en sporen.
  • Geheel afregelen van klavier en mechaniek. Intoneren en stemmen.
Uw piano is hiermee weer voor jaren in goede conditie en een instrument om met veel plezier op te spelen. Wij komen graag langs om te inventariseren of uw instrument aan dit onderhoud toe is. Zonder noodzaak doen wij niets! Het is niet nodig, dat uw instrument naar de werkplaats vervoerd wordt. Het meeste werk aan de piano is bij u huis. Alleen het mechaniek van de piano/vleugel gaat naar de werkplaats voor enkele noodzakelijke werkplaats handelingen. Het kan zijn dat uw instrument toe kan met minder dan dit standaard onderhoud. Het kan ook zijn dat dit standaardpakket niet voldoet, omdat de piano meer onderhoud en reparatie behoeft. In beide gevallen bieden we u onderhoud en reparatie op maat aan.

Voor meer informatie neem contact met ons op:

Meningen van anderen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief

© 2020 Leendert van der Waal - Webdesign Buro Blûn - Inloggen -