Skip to main content

Pianowinkel – Stemmen – Onderhoud – Piano verhuur

Concert Sebastiaan Oosthout

Zondag 29 oktober 2023 om 15:00 uur bij Leendert van der Waal in Randwijk

Pianoconcert Sebastiaan Oosthout

Terugdenkend aan het enorme plezier dat de aanwezigen en ik in de jaren negentig hebben beleefd aan de concerten, die ik toen in de toonzaal organiseerde, wil ik nu afsluiten met een laatste mooi pianoconcert.

Sebastiaan Oosthout speelt op zondagmiddag 29 oktober werken van Franz Liszt uit de Années de Pèlerinage (Pelgrimsjaren).

Toegang € 20,- inclusief consumptie. Reserveren is noodzakelijk.

Bij aankoop van een instrument krijgt u behalve de voordelen van gratis transport e.d. natuurlijk een vrijkaartje voor dit concert.

Plaats datum en tijd

Datum: Zondag 29 oktober
Aanvang: 15:00 uur
Plaats: Erfstraat 9 Randwijk


Kaartjes reserveren

U kunt online uw kaartjes reserveren en veilig betalen. De kaartjes ontvangt u dan in uw email box.

Programma

Années de Pèlerinage Première Année; Suisse

2) Au lac Wallenstadt;  Andante Placido

…Thy contrasted lake With the wild world I dwelt in, is a thing Which warns me, with its stillness, to forsake Earth's troubled waters for a purer spring. Byron

8) Le mal du pays;  Lento

Années de Pèlerinage Deuxième Année; Italie

1)    Spozalizio;  Andante
2)    Il Penseroso;  Lento

Grato m'è il sonno, e più l'esser di sasso. Mentre che il danno e la vergogna dura, Non veder, non sentir m'è gran ventura Però   non mi destar, deh' - parla basso!  Michelangelo

6) Sonetto 123 del Petrarca;  Lento Placido

Années de Pèlerinage Troisième Année

3) Aux Cyprès de la Villa d'Este Threnodie;  Andante, non troppo lento

7) Sursum Corda "Erhebet eure Herzen”;  Andante Maestoso, non troppo lento

Franz Liszt (1811-1886)

Sebastiaan Oosthout

Biografie

Sebastiaan Oosthout is geboren in Nijmegen, Nederland in 1966. Hij ontving op 7 jarige leeftijd zijn eerste pianolessen van zijn moeder José Kwakkernaat en vanaf zijn achtste jaar nam zijn vader Hans Oosthout het roer over. Beide ouders waren tot eind jaren ‘90 actief als pianodocent.

Op 16 jarige leeftijd gaf Sebastiaan zijn eerste openbare optreden met o.a. de Chaconne van Bach-Busoni in zijn geboortestad Nijmegen. Vele concerten volgden in binnen- en buitenland, voor radio en televisie. In 1989 verscheen zijn eerste CD met werken van Liszt, Chopin, de Falla en Bach, deze CD is verschenen bij het label Limetree. Zijn ontmoeting met de Franse pianist Jean-Yves Thibaudet in die periode is bepalend geweest voor het verdere verloop van zijn ontwikkeling èn carrière. Op zijn voorspraak namelijk werd Sebastiaan toegelaten tot de audities van “Young Concert Artist Auditions” waaruit optredens in de V.S. voortvloeide. Zijn optreden in de Weill recital hall in de Carnegie Hall, New York was een van de hoogtepunten in die periode.

Begin jaren ‘90 vervolgde Sebastiaan zijn pianostudie bij Patricia Zander aan het “New Engeland Conservatory” in Boston, V.S.. Na deze belangrijke vormende jaren keerde hij terug naar Nederland om verder te werken aan zijn carrière, waarbij ook het docentschap een prominente plek in zijn professionele leven kreeg. Er volgde optredens in Rusland, Amerika en Duitsland met kamermuziek, solorecitals en optredens met orkest. Samen met de Amerikaanse pianiste Kimberly Harrison vormde hij begin 2001 een pianoduo en gaven zij veel succesvolle optredens met als hoogtepunt hun optreden in de Hermitage theaterzaal in St Petersburg, Rusland.

In 2001 werd hij aangesteld als hoofdvakdocent piano aan het ArtEZ conservatorium. In die periode kwam hij ook in contact met artistiek leider Roel Voorintholt van dansgezelschap Introdans uit Arnhem die hem uitnodigde om als solist in diverse producties te spelen waaronder het beroemde ballet “De Groene Tafel” van Kurt Jooss. In 2005 begon Sebastiaan de samenwerking met de Duitse violist/pianist Kolja Lessing uit Würzburg. Voor de Nijmeegse stichting Zoltán Székely speelden zij diverse concerten die zich met name kenmerken door de bijzondere programmering en het bevlogen musiceren.
In de jaren daarna heeft Sebastiaan diverse CD’s opgenomen, waaronder een CD met de tweede en derde sonate van F. Chopin. Enkele jaren geleden volgde er een CD opname met muziek van de Duitse componist Florian Wittenburg. Deze CD met de naam “Don’t push the piano around” ontving lovende recensies van onder andere het vakblad “Piano bulletin” van de EPTA.

Naast de klassieke muziek ontwikkelde Sebastiaan de laatste jaren een liefde voor de Argentijnse tango. Samen met zangeres Shireen Kaijadoe treed hij regelmatig op. Hun muziektheater productie “Wachten op Piazzolla” uit 2019 oogstte veel lof.

Zijn meest recente CD opname dateert uit 2020. Deze CD met delen uit de “Années de pèlerinage” van Frans Liszt zal verschijnen onder de titel “Una pellegrina in cerca” in het voorjaar van 2022 bij het Duitse label Auris Subtilis. Deze kwalitatief hoogwaardige CD opname is gemaakt in de grote zaal van concertgebouw “de Vereeniging” in Nijmegen. Dit project is mede tot stand gekomen door samenwerking met de Mozartkring Gelre-Niederrhein en de Sächsische Mozart-Gesellschaft. Voor beide stichtingen heeft Sebastiaan door de jaren heen diverse concerten gegeven.

Sebastiaan woont en werkt in de omgeving van Nijmegen.