Adjustable Grand Action Model (AGRAM)

Nieuwste aanwinst

Adjustable Grand Action Model (AGRAM)

Instelbaar Vleugelmechaniekmodel. Ik heb er lang over getwijfeld maar het blijkt een geweldige aanschaf!

Met dit model kan ik op een comfortabele manier problemen in een vleugelmechaniek analyseren en oplossen. Alle componenten van het vleugelmechaniek zijn in alle 3 dimensies nauwkeurig instelbaar. Een willekeurige toets bijvoorbeeld kan omhoog, omlaag, naar voren, naar achteren, naar links en naar rechts versteld worden. Ook de andere componenten zoals onder- en bovenhamers laten zich in alle mogelijke configuraties plaatsen.

Lees meer

Precision Touch Design dagen in Randwijk

27 en 28 november 2016

Grote opkomst PTDAE dagen 2016 Leendert van der Waal

De Toonzaal van Leendert van der Waal was 27 en 28 november 2016 het decor van de jaarlijkse Precision Touch Design (PTDAE) dagen. Dit is een congres van de Precision Touch Design gemeenschap in Europa en de VS. Het doel van Precision Touch Design is om de verbinding tussen speler en instrument zo innig mogelijk te maken. Dit doen we met een doelgerichte en precieze werkwijze bij onderhoud en revisie van een vleugel of piano. De resultaten spreken voor zich.

Kennis delen

Veertig collega’s uit Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Frankrijk en de VS hebben elkaar op deze dagen hier in Randwijk ontmoet. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Precision Touch Design hebben we weer met elkaar gedeeld.

Lees meer

Precision Touch Design Dagen 27 en 28 november 2016 in de Toonzaal/Werkplaats van Leendert van der Waal

Precision Touch Design Dagen 27 en 28 november 2016 in de Toonzaal/Werkplaats van Leendert van der Waal

Leendert van der Waal, Piano’s & Vleugels biedt zondag 27 en maandag 28 november 2016 onderdak aan de jaarlijkse Precision Touch Design Dagen.

Deze dagen worden jaarlijks georganiseerd door de Precision Touch Design Academy Europe (PTDAE)

Collega’s uit Europa en de VS komen dan samen om de nieuwste ontwikkelingen, die verband hebben met PTD met elkaar te delen.
Ook David Stanwood, de grondlegger van Precision Touch Design en Helmuth Abel, directeur van de grootste hammerkoppenfabrikant ter wereld zijn ook van de partij.

Lees meer

Leendert van der Waal als eerste in Europa door Wessell, Nickel & Gross gecertificeerd!

Leendert van der Waal als eerste in Europa door Wessell, Nickel & Gross gecertificeerd!

Als eerst in Europa is het bedrijf door Wessell, Nickel & Gross gecertificeerd en heeft een licentie gekregen om 'Wessell, Nickel & Gross materialen' in te bouwen in bestaande instrumenten.

Meer over de cursus die hier aan vooraf ging.

Wessell, Nickel & Gross levert piano onderdelen, die gemaakt zijn van moderne kunststoffen. Deze materialen paren grote sterkte aan gering gewicht en maken hiermee in piano's en vleugels een kwaliteit mogelijk, die eerder nog niet mogelijk was.

Die kwaliteit uit zich in een groter dynamisch bereik en een hogere gevoeligheid.

Klik hier voor een lijst van gecertificeerde pianotechnici.

Lees meer

Moderne materialen in traditionele vleugels

Een nieuwe kijk op lekker spelen

Moderne materialen in traditionele vleugels

Op uitnodiging van de Firma Wessel, Nickel & Gross (WN&G) ben ik begin november een kleine week te gast geweest in de pianofabriek "Mason & Hamlin" (M&H) in het plaatsje Haverhill, Massachusetts USA. (vlak bij Boston). Ik heb daar een cursus gevolgd in het toepassen van composiet onderdelen in vleugelmechanieken. Wessel, Nickel & Gross en Pianofabriek Mason & Hamlin en Pianodisc zijn samen onderdelen van 1 onderneming, geleid door Kirk Burgett.

Innovatief

amerika02Wessel, Nickel & Gross heeft in korte tijd een gedegen reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van hoogwaardige slimme gereedschappen voor de pianotechnicus en nog belangrijker: het opnieuw vormgeven van de belangrijkste onderdelen van een vleugelmechaniek. Hamerstelen, onderhamers en vangers zijn opnieuw ontworpen . De firma gaat uit van de traditionele maatvoering van deze onderdelen, en gebruikt daarvoor materiaal dat bij een zelfde sterkte, een veel geringer gewicht heeft dan van hout. De nieuwe onderdelen zijn en lichter en veel sterker dan de traditionele onderdelen. Ook de draaipunten, traditioneel een messing asjes in een lager van vilt, dat op zijn beurt in een houten kapsel is gevat, zijn opnieuw ontworpen.

Bewaren

Lees meer

Tipboek piano´s en vleugels voor slechts €5,-

Tipboek piano´s en vleugels voor slechts €5,-

Bent u van plan om een piano of vleugel te kopen, of wilt u meer weten over het instrument dat u bespeelt? Dan biedt Tipboek Piano en vleugel u alle informatie die u nodig heeft.

Tipboek Piano en vleugel maakt deel uit van de Tipboek-serie over muziek en muziekinstrumenten. Het boek bespreekt alle elementen van het instrument in glasheldere taal. Zo wordt toegelicht welke elementen de klank van een piano bepalen, hoe u de verschillen tussen instrumenten kunt horen en zien, en wat u zelf aan het onderhoud van uw piano of vleugel kunt doen. De kennis over de werking van het mechaniek draagt bij aan een betere beheersing van de piano - en het boek wordt nergens te technisch. Ook piano-accessoires, silent piano's, stemmen en vervoer zijn onderwerpen die uitgebreid aan bod komen.

U kunt het "Tipboek Piano en Vleugel"' aanschaffen bij ons in de winkel voor de onwaarschijnlijke prijs van €5,-. (Winkelwaarde €14,90)

Lees meer